CONCERT JULIO IGLESIAS-PARTEA 1 SI A 2 A



JULIO IGLESIAS CONCERT FULL 40 MIN PARTEA 1-a din 2 !!!! (sunet ireprosabil,nu ? :) )
Vezi mai multe video din Muzica »

JULIO IGLESIAS CONCERT FULL 40 MIN PARTEA 2-a din 2 !!!!
Vezi mai multe video din Muzica »

VIDEOCLIPURI

SASE MELODII-MUZICA BUNA MERITA ASCULTATE



6 SUPERBE MELODII DE DRAGOSTE ... MERITA ASCULTATE ...DAR ATENTIE !!!...PROVOACA DEPENDENTA !!!! ;)
Vezi mai multe video din Muzica »

O POEZIE.... MAI MULT DECAT ATAT....ADRIAN PINTEA.. ASCULTA ...IUBESTE...



Un cer pentru doi...Adrian Pintea
Vezi mai multe video Diverse »

FARSELE LUI GABRIEL FATU

FAZA TARE DE TOT

PICTURES

Photobucket Photobucket Mihai Eminescu -------------------------------------------------------------------------------- Te duci... Te duci şi ani de suferinţă N-or să te vază ochi-mi trişti, Înamoraţi de-a ta fiinţă, De cum zâmbeşti, de cum te mişti. Şi nu e blând ca o poveste Amorul meu cel dureros, Un demon sufletul tău este Cu chip de marmură frumos. În faţă farmecul palorii Şi ochi ce scânteie de vii, Sunt umezi înfiorătorii De linguşiri, de viclenii. Când mă atingi, eu mă cutremur, Tresar la pasul tău când treci, De-al genei tale gingaş tremur, Atârnă viaţa mea de veci. Te duci şi rău n-o să-mi mai pară De-acum de ziua cea de ieri, Că nu am fost victimă iară Neînduratelor dureri. C-auzu-mi n-o să-l mai întuneci Cu-a gurii dulci suflări fierbinţi, Pe frunte-mi mâna n-o s-o luneci Ca să mă faci să-mi ies din minţi. Puteam numiri defăimătoare În gândul meu să-ţi iscodesc, Şi te uram cu-nverşunare, Te blestemam, căci te iubesc. De-acum nici asta nu-mi rămâne Şi n-o să am ce blestema, Ca azi va fi ziua de mâine, Ca mâini toţi anii s-or urma - O toamnă care întârzie Pe-un istovit şi trist izvor; Deasupra-i frunzele pustie - A mele visuri care mor. Viaţa-mi pare-o nebunie Sfârşită făr-a fi-nceput, În toată neagra vecinicie O clipă-n braţe te-am ţinut. De-atunci pornind a lui aripe S-a dus pe veci norocul meu - Redă-mi comoara unei clipe Cu ani de părere de rău!

joi, 19 martie 2009

MIE MI A PLACUT






CASTELUL BRAN
Castelul Bran, situat intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, la 30 de km de Brasov, este singurul punct turistic care atrage sute de mii de turisti datorita unei legende: Legenda Contelui Dracula, desi izvoarele istorice spun ca Vlad Tepes ar fi trecut pe aici o singura data, in drum spre Brasov.

Initial Castelul Bran (in limba slava «brana» inseamna «poarta») a fost o fortareata cunoscuta sub numele de Dietrichstein, construita de Ordinul Cavalerilor Teutoni in anul 1212, ce a fost cucerita de sasi spre sfarsitul secolului al XIII-lea.

Prima atestare documentara este din 1377 cand brasovenii au primit, din partea lui Ludovic I d’Anjou, dreptul de a ridica cetatea pe locul fostei fortarete. Apoi, intre 1419-1424 a intrat in posesia lui Sigismund.

La sfarsitul secolului al XV-lea a fost subordonata comitetului secuilor si sub domnia lui Iancu de Hunedoara a trecut sub conducerea voievodatului Transilvaniei.

Castelul Bran.La 1 decembrie 1920, Castelul Bran a fost donat Reginei Maria a Romaniei Mari, in semn de recunostinta din partea orasului Brasov pentru contributia la Unirea cea mare de la 1918. Imediat dupa aceasta, timp de 7 ani, Castelul a intrat intr-o perioada de restaurare, sub conducerea arhitectului Curtii Regale, Carol Liman. Acesta a conceput ansamblul ca o resedinta de vara. Tot in a aceasta perioada a fost construita si Casa de ceai. In timpul acestor lucrari, Castelul a fost dotat cu apa curenta de la o fantana sapata in stanca, adanca de 57 de metri, si iluminat de la o uzina electrica cu turbina. De la aceasta uzina au fost apoi electrificate, in 1932, satele Bran, Simon si Moeciu. Apoi, in 1938, Regina Maria a lasat Castelul Bran drept mostenire Principesei Ileana, care l-a stapanit pana in 1948.

Castelul Bran.Dupa abdicarea Regelui Mihai si expulzarea Casei Regale, Castelul a intrat in proprietatea statului, fiind abandonat si devastat. Abia in 1956 a fost amenajat ca muzeu de istorie si arta medievala.
Incaperile celor patru etaje ale muzeului adapostesc colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri. In curtea Castelului este amenajat un muzeu al satului ce prezinta viata taranilor din zona, munca si traditiile din zona Rucar-Bran. In perioada sarbatorii Halloween, Castelul Bran este destinatia preferata a turistilor americani si englezi.

Castelul Bran - interiorul unei camere.De unde vine legenda lui Dracula?
Cel care a creat faima Castelului asociat cu Dracula, a fost scriitorul Bram Stoker, care a publicat, in 1897, la Londra, romanul «Dracula, vampirul din Carpati». Cartea este considerata mediocra de criticii literari, dar a avut un impact mare in randul publicului cititor, din moment ce pana in 1903 se tiparisera 6 editii. De altfel, Stoker nu stabileste cu exactitate locul in care se afla castelul din romanul sau, dar unii istorici spun ca ar fi vorba de Regiunea Bargaului, in trecatoarea care uneste Transilvania de Moldova. Oricum, cert este ca datorita acestui roman si a ecranizarilor realizate, s-a creat o asociere indestructibila intre Dracula, Castelul Bran si Transilvania.

Castelul Bran - interiorul unei camere.De fapt, legenda contelui sangeros, supranumit Dracula, a fost asociata cu domnitorul Vlad Tepes abia in secolele XIX - XX. Aceasta suprapunere de imagini s-a datorat faptului ca domnitorul roman era cunoscut ca fiind fara mila fata de cei care nu i se supuneau sau incalcau legile, iar pedeapsa cea mai des utilizata era trasul in teapa. O alta explicatie a numelui Dracula ar putea veni de la fatul ca in 1431, Sigismund de Luxemburg l-a investit pe Vlad al II-lea, tatal lui Tepes, cu Ordinul Dragonului, un ordin cavaleresc dedicat luptelor impotriva turcilor, iar emblema era un dragon, asociat cu simbolul diavolului. Din cauza acestei embleme se pare ca Vlad Tepes a primit supranumele de Vlad Dracul.
De altfel, Castelul Bran nu este singurul punct turistic legat de aceasta legenda. Un al loc evocat atunci cand vine vorba de Dracula este si Manastirea Snagov.

Castelul Bran.Retrocedat si apoi luat inapoi
In 2006 Castelul a fost retrocedat lui Dominic de Habsburg, urmasul Principesei Ileana. In iarna lui 2007 noul proprietar l-a scos la vanzare. Deoarece consiliul Judetean Brasov s-a arata dispus sa rascumpere Castelul, avocatii care se ocupau de tranzactie au cerut pretul de 60 milioane de euro. Pentru ca negocierile mergeau greu, la un moemnt dat s-a spus ca exista oferte si de 100 milioane euro, iar printre potentialii cumparatori s-ar afla miliardari din vestul Europei. In final, dupa o ancheta efectuata de o comisie parlamentara concluzia a fost ca retrocedarea Castelui Bran catre Dominic de Habsburg nu s-a facut cu respectarea tuturor prevederilor legale.

Tarife si cazare
Castelul poate fi vizitat zilnic intre orele 9,00 si 18,00, iar lunea intre orele 11,00 si 18,00. Pretul unui bilet costa 12 lei pentru adulti si 6 lei pentru studenti, elevi si pensionari, in timp ce pentru copiii sub 5 ani intrarea este gratuita. Taxa pentru fotografiat si pentru filmat este de 10 lei. Confrom statisticilor, anul trecut Branul a fost vizitat de peste 385.000 de turisti dintre care 100.000 au fost straini. Posibilitatile de cazare sunt multiple. Comuna Bran este considerate localitatea cu cele mai multe pensiuni. Pentru o camera se poate plati intre 60 si 150 lei. Unele pensiuni ofera turistilor si mese traditionale cum ar fi bulz cu mamaliga, tochitura sau balmos.

Aleea spre intrarea in Castelul Bran.Cum se ajunge?
Daca mergeti dinspre Bucuresti spre Brasov, sunt doua posibilitati: pe soseaua 73 A (Paraul Rece - Rasnov) ce se bifurca din Drumul European 1 inainte de intrarea in Predeal, sau de la Brasov pe drumul national 73. Din Brasov sunt curse de autobuze spre Rasnov, Bran si Moeciu, care pleaca din jumatate in jumatate de ora. Pana la Bran se face o ora si inca 10 minute pana la Moeciu de Jos.

In zona Rucar - Bran cele mai importante obiective turistice ar fi: Cheile Mari ale Dimbovitei, pestera Dimbovicioara (care este electrificata) si Pestera de la Uluce (pe valea Cheii). In plus numeroase trasee in lungul vailor sau alpine care ofera privelisti frumoase si posibilitatea de a strabate distantele cu bicicleta.

Citiţi mai multe despre Vlad Tepes, adevaratul Dracula.


Cazare în Bran:
RODICA Villa, Bran
no 212, Iancu Gontea street,2229
Brasov - Romania

Hanul Turistic Bran
0268 236 556
0722 639 475
Bran, Principala 363

Pensiunea Casa Braneana
0268 238 303 (fax)
0745 657 641
0723 227 671
Bran, Gura Simonului

Complex Turistic Wolf
0720 533 260
0268 419 576
Bran, Branului 36 bis

Pensiunea Popasul Ancutei
0744 851 296
0745 765 194
Bran, Simon 171

Pensiunea Cristal
0268 406 535
0722 658 138
Bran, Branului 125

Pensiunea Bucegi
0268 236 100
0744 658 239
0744 495 001
Bran, Simon 228
pe aici este intrarea














CASTELUL PELES
Situat pe valea paraului Peles, in locul numit Pietrele Arse, Castelul Peles, cea mai cunoscuta resedinta regala din Romania, a fost construit intre 1875 si 1883 cand a avut loc inaugurarea oficiala.
Se spune ca prin 1866, prin august, Carol I a sosit in zona, si a innoptat la manastirea din Podul Neagului (dupa cum era cunoscuta la vremea respectiva Sinaia). Peisajul salbatic si pitoresc l-a atras asa de mult incat a hotarat ca trebuie sa puna aici piatra de temelie a unui castel. Si astfel, in 1972 a cumparat terenul dupa care l-a angajat pe arhitectul german Wilhelm Doderer sa realizeze planurile constructiei. De aceea, din punctul de vedere al arhitecturii exterioare, elementele principale sunt specifice stilului neorenasterii germane.

Pelisorul - Sinaia.
Practic, lucrarile au inceput in 1873, dar piatra de temelia a castelului a fost pusa in 1875. Dupa inaugurarea oficiala din 1883, au urmat planuri de dezvoltare, forma actuala a constructie fiind finalizata in 1914. Este vorba in special de cateva cladiri care au fost anexate, cum ar fi: Camerele Gardianului, Economatul, Foisorul (casa de vanatoare), Grajdurile Regale si Centrala Electrica. In tot acest tip au lucrat peste 300 de mesteri, adusi din toata lumea.

Dormitorul Reginei Maria - Pelisorul (Sinaia).
Intre 1889 si 1903, arhitectul Karel Liman, care se ocupa de lucrari, va realiza si Pelisorul, o replica moderna si la scara redusa a cladirii mari, resedinta viitorului rege Ferdinand I al Romaniei si a Reginei Maria. De altfel, cuplul regal a locuit o perioada si la Foisor, cladire devastata de un incendiu si reconstrita apoi in 1933. Un calcul sumar arata ca intre 1875 si 1914 s-au cheltuit la Peles peste 16 milioane de lei-aur.

Castelul Peles - holul de la intrare.
Colectii valoroase si o usa secreta
Atat la sfarsitul secolului al XIX-lea cat si acum, Castelul Peles este considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa, si primul electrificat in intregime de pe continent. Uzina electrica proprie era amplasata pe malul paraului Peles. De altfel, cladirea mai era dotata inca de atunci cu lift interior, aspirator si incalzire centrala. Castelul are 170 de incaperi, din care doar 10 sunt accesibile turistilor si adaposteste mai multe colectii valoroase de picturi, sculpturi, armuri, covoare, mobila, tapiserii, statuete, obiecte de ceramica, elemente de vesela din aur, argint si portelan, vitralii.
Holul de la intrare este grandios, cu lambriuri din lemn de nuc, tapetate cu basoreliefuri si stauiete. Plafonul mobil din sticla, actionat cu ajutorul unui motor electric sau printr-un sistem manual, era un element de surpriza pentru vizitatorii regelui, care puteau sa admire seninul cerului in noptile de vara.
Camerele din circuitul turistic poarta denumiri sugestive cum ar fi: Sala Maura, Salonul Florentin, Sala Coloanelor, Sala de Concerte si Sala Armelor.

Castelul Peles - Sala de arme.
Biblioteca regala ii atrage in special pe cei pasionati de carti rare, avand coperti din piele si gravate cu litere de aur. Chiar si pentru cei mai putin familiarizati cu universul cartilor, exista un punct de atractie: usa secreta, o cale de acces in spatele unui raft cu carti, prin care regele se putea refugia in diverse incaperi ale Castelului.
Salile de arme, amenajate in perioada anilor 1903 - 1906, adapostesc peste 4000 de piese europene si orientale din secolele XIV - XVII. Cele mai pretioase sunt considerate armurile germane din secolele XVI - XVII si o armura completa pentru cal si cavaler, unica in Romania.
Sala de muzica a devenit salon de serate muzicale la dorinta reginei Elisabeta. Mobilierul de aici a fost primit in dar de la maharajahul de Kapurtala.

Castelul Peles - Sala Maura.
Sala Florentina, denumita si Marele Salon, impresioneaza prin plafonul sculptat in lemn de tei, aurit, cele doua mari candelabre, si decoratiunile in stilul neorenasterii italiene.
Sala Maura este opera arhitectului Charles Lecompte du Nouy, avand elemente hispano-maure, cu o fantana din marmura de Carrara, copie dupa o piesa din Cairo.
Sala de teatru are 60 de locuri si loja regala, fiind decorata in stilul Ludovic al XIV-lea.
La etajul I se afla Sala de Concerte, amenajata in 1906, in care se gasesc un clavecin executat la Anvers in 1621, un pian cu coada verticala Bluthner si o orga Rieger cu doua claviaturi.
Apartamentul Imperial a fost amenajat tot in 1906 cu ocazia vizitei imparatului Austro-Ungariei, Franz Josef, invitat la jubileul de 40 de ani de domnie a regelui Carol I.

Castelul Peles - Sala de concerte.
Alte sali care descopera turistilor nebanuite suprize, sunt Sala de Consilii, care seamana cu una dintre salile Primariei din Lucerna-Elvetia; Cabinetul de lucru unde se afla un birou impunator si un pupitru pentru audiente; Sufrageria, unde sunt expuse piese de argint de o mare valoare, este situata la etajul 1 si are un mobilier rustic breton din secolul al XVIII-lea; Salonul turcesc care adaposteste o colectie de vase turcesti si persane in alama; Dormitorul care este luminat de un candelabru din cristal de Boemia.
Vitraliile Castelului Peles au fost cumparate si montate inter 1883 si 1914, cele mai multe fiind aduse din Elvetia si Germania, pise datand din secolele XV si XVII. De asemenea, Castelul are sapte terase decorate cu statui din piatra, fantani si vase ornamentale din marmura de Carrara.

Castelul Peles - Sufrageria.
Dupa Castelul Bran, Pelesul este considerat al doilea muzeu din tara cautat de turisti. Numai in anul 2006 i-au trecut pragul peste 250.000 de vizitatori din tara dar si din USA, Australia, Japonia si Noua Zeelanda. Importanta Castelului este data si de masurile de securitate existente: paza militara, supraveghetori si camere video. In 2007, in luna martie, guvernul roman a restituit Casei Regale Castelele Peles si Pelisor, impreuna cu terenurile aferente. Apoi, potrivit unui memorandum semnat de reprezentantii Casei Regale si ai guvernului, Pelesul si Palatului Foisor vor ramane “in perpetuitate”, ca muzeu, statului roman.

Castelul Peles - Sinaia.
Sperietoare pentru familia Ceausescu
O poveste care circula in anii ‘80 spunea ca sotii Ceausescu ar fi dorit sa-si stabileasca o resedinta de protocol la Peles (cladirea a fost inchisa publicului intre 1975 - 1990). Cunoscandu-se faptul ca acestia aveau mania de ordona tot felul de demolari si schimbari, muzeografii i-au speriat spunandu-le ca in interiorul Castelului este o ciuperca ce ataca elementele din lemn si este foarte daunatoare omului. In fapt, adevarul este ca o ciuperca atacase grinzile cladirii din cauza umezelii si a neaerisirii. Din acest motiv au demarat lucrarile de restaurare, fiind inlocuita structura de rezistenta din holul de onoare si din sufrageria de la parter. Prudenti, sotii Ceausescu au petrecut o singura noapte la Castel, dormind in Foisor.
Se spune ca din ordinul Elenei Ceausescu, au fost aduse 6 perne brodate cu fir de argint si aur. Valoarea uneia singure era cat al unui autoturism Dacia, la vremea respectiva, adica 70.000 lei vechi.

Castelul Peles - Sinaia.
Cum se ajunge?
Castelul Peles este situat in Sinaia (la 44 km de Brasov si la 122 km de Bucuresti) iar pe sosea se alege Drumul european E60 sau DN1. Pe calea ferata exista numeroase curse care din Ploiesti intra pe Valea Prahovei, iar Statiunea Sinaia este una dintre destinatii.
Vizitatorii beneficiaza de un tur extins al spatiilor de la parter si etaj I, cu ghidaj in cinci limbi straine. In luna noiembrie Castelul Peles este inchis pentru curatenia generala.

Castelul Peles vazut din telecabina - Sinaia.
Contact:
Str. Pelesului, Nr. 2, 106100 Sinaia, Jud. Prahova. Tel: 0244-310.918, Fax: 0244-312.416 Email: museum@peles.ro Web: www.peles.ro Program vizitare Castelul Peles: - Program de vara (15 Mai - 15 Septembrie) Luni inchis, Marti 11.00 - 17.00, Miercuri - Duminica 09.00 - 17.00 - Program de iarna (16 Septembrie - 14 Mai) Luni, Marti - inchis, Miercuri 11.00 - 17.00, Joi - Duminica 09.00 - 17.00Pret bilet: 15 lei - adulti, 5 lei - copii






















Sinaia





Asezata pe valea Prahovei, la poalele muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa, statiunea Sinaia se intinde din partea de nord, din locul numit Gura Padurii, unde este plasat hanul “Vadul Cerbului”, pana dincolo de valea Izvorul Dorului, unde s-a ridicat, in ultimii ani, noul cartier “Platoul Izvor”.

Statiunea Sinaia vazuta din telecabina care urca spre cota 1400.
Numita si Perla Carpatilor, Sinaia este situata la o altitudinea intre 767m - 860m si ofera, in afara privelistilor minunate, posibilitatea efectuarii de sporturi de iarna. Partiile din statiune sunt deservite de teleschi/telescaun, accesibile cu telecabina Sinaia - Cota 1400 - Cota 2000. De asemenea, Centrul de Informare si Promovare Turistica, amplasat intr-o cladire din curtea Primariei, ofera informari complete despre activitatea turistica. Tot in acelasi loc are sediul Serviciul Public Judetean Salvamont. Printre principalele puncte de atractie turistica sunt Castelul Peles, Pelisorul, Gara Regala, Manastirea Sinaia, Cazinoul, Casa Memoriala “George Enescu” (vila Luminis din cartierul Cumpatu), Casa Nicolae Iorga (str. Ghe. Doja nr.1), Casa Anastasie Simu, mare iubitor si colectionar de arta romaneasca, (str. M. Kogalniceanu nr.68).

Gara din Sinaia.
Gara Sinaia
Gara din Sinaia a fost construita in 1913, iar la inceputul secolului XX aici opreau importante trenuri internationale cum ar fi Orient Express sau Arlberg Express. Pe peron se afla o placa in amintirea Primului Ministru roman I.Gh.Duca asasinat de legionari in anul 1933. Cea de a doua gara, Gara Regala, a fost construita in 1939 si era destinata garniturii de tren care transporta Casa Regala.

Sinaia - Cota 1500.
La vremea respectiva pe cladire erau amplasate insemnele lui Carol al II-lea. In salonul central se afla o pictura murala, de forma patrata, cu latura de 5,5 metri, reprezentand o vanatoare domneasca, inscriptionata in limba latina: Basarab Voievod secol XIV. Chiar si in regimul comunist a fost pastrata destinatia oficiala a Garii Regale, pe aici trecand, in 1975, presedintele american Gerald Ford. In prezent, gara nu este deschisa circuitului public.

Strada care duce spre telecabina, Sinaia.
Cazino Sinaia
Construit la initiativa lui Carol I, intre 1912 - 1913, Cazino Sinaia se afla situat in parcul “Dimitri Ghica”. Primul actionar a fost baronul de Marcay, actionar si al cazinoului din Monte-Carlo, dupa ale carui planuri a fost construit si cel din Sinaia. In scurt timp cladirea a intrat in circuitul marilor cazinouri din lume, fiind organizate curse speciale de trenuri care aduceau amatorii de jocuri de noroc in statiune. In anii ‘30 devenise aproape principalul punct de atractie al statiunii, ceea ce a condus si la dezvoltarea economico-sociala a localitatii. Se spune ca la vremea respectiva erau zilnic cel putin 800 de persoane care treceau prin Casinou. Dupa 1947 cladirea va deveni Casa de Cultura unde se vor organiza spectacole de teatru, folclor si concerte. Abia in 1975 a fost renovata din temelii si folosita pentru reuniuni internationale.

Sinaia, vedere din telecabina care urca spre cota 1400.
Astazi, Casino Sinaia adaposteste Centrul International de Conferinte care se ocupa de organizarea de conferinte, simpozioane, congrese, dispunand de dotari moderne: internet de mare viteza, patru linii telefonice internationale, traducere simultana, interpreti, parcare etc. Sala Oglinzilor poate gazdui receptii de pana la 500 de persoane. Salonul Oval are o capacite de 240 de locuri. Salonul cu struguri este destinat reuniunilor de panal a 60 de participanti. Sala de teatru are 400 de locuri, si de asemenea mai exista doua saloane de protocol si doua sali de conferinte.

Cota 1400 vazuta din statiunea Sinaia.
Cum se ajunge?
La Sinaia se poate ajunge atat pe calea ferata cat si pe sosea. Din toate colturile tarii exista posibilitati de calatori cu trenul, prin Brasov sau prin Ploiesti. Trenurile opresc in gara situata intre raul Prahova si hotelul Caraiman.
Pe sosea, se poate ajunge dinspre Bucuresti, pe DN1 (E60) sau dinspre Brasov. Apoi, pe DN71, dinspre Targoviste, prin Pucioasa, Fieni, Moroieni, se ajunge in partea de sud a statiunii, intre podul Izvorul Dorului si stadionul orasului.

Statiunea Busteni - hotelul Silva.
Busteni
Buşteni, raiul alpin, este situat pe Valea Prahovei, la 135 km de Bucureşti şi 37 km de Braşov, la o altitudine între 800+900 m. Staţiunea climaterică Buşteni oferă, în orice anotimp, condiţii optime petrecerii concediului, a vacanţelor, a sfârşitului de săptămâna, într-un frumos cadru montan.Străjuită de munţii Caraiman (2384 m) şi Coştila (2489 m), străbătută de apele râului Prahova, staţiunea se remarcă atât prin pitorescul ei şi a împrejurimilor, precum şi prin posibilităţile pentru practicarea unor variate forme de turism: drumeţii montane, alpinism, practicarea sporturilor de iarnă, excursii la cabane etc.

.
O diversificată bază de cazare şi masă (hoteluri, case de odihnă, cabane, popasuri turistice) stă la dispoziţia oaspeţilor staţiunii. O telecabină urcă de la Hotelul Silva la Cabana Babele, în vârful munţilor. Această zonă are formaţiuni stâncoase neobişnuite, precum Sfinxul şi Babele. Vârful Omu este cel mai înalt din munţii Bucegi, având 2504 m. Dacă vremea este frumoasă, puteţi admira privelişti minunate înspre Valea Prahovei.

Telecabina Busteni.
Staţiunea Buşteni reprezintă punctual de plecare în drumeţii montane pe unele dintre cele mai attractive trasee din masivul Bucegi. Potecile marcate facilitează excursiile începând cu durata de ½ oră, până la cele de o zi. Dintre acestea se evidenţiază prin frumuseţea peisajelor străbătue, a monumentelor naturii întâlnite, a perspectivelor ce le oferă privirilor, traseele: Buşteni – Valea Urlătoarea Mare – Cascada Urlătoarea (1 oră); Buşteni – Cabana Gura Dihamului – Cabana Diham (3 ore); Buşteni – Pichetu Roşu – Cabana Omu (6-7 ore, iarna este accesibil doar până la Pichetul Roşu); Buşteni – Poiana Coştilei – Cabana Mălăieşti (accesibil iarna numai alpiniştilor şi schiorilor avansaţi); Buşteni – Cantonul Jepi – Cabana Piatra Arsă – Cabana Caraiman – Cabana Babele (5-6 ore, accesibil iarna numai turiştilor antrenaţi).

Statiunea Busteni.
În lunile de iarnă staţiunea Buşteni oferă posibilitatea practicării schiului şi săniuşului. Sunt amenajate pârtii de schi cu diferite grade de dificultate. Pentru schiorii începători, ca şi pentru săniuş, sunt recomandate pâriile de la poalele muntelui Zamora. Schiorii avansaţi au la dispoziţie pârtiile de pe platoul Bucegi, împrejurimile cabanelor Babele şi Caraiman. Pentru schiorii cu experienţă sunt indicate pârtiile din masivul Caraiman, cele de pe valea Ialomiţei, valea Cerbului.

Babele (Busteni).
Oraşul Buşteni posedă câteva obiective de real interes turistic. Printre acestea se recomandă: muzeul memorial Cezar Petrescu ce evocă viaţa şi activitatea scriitorului; monumentul „Ultima grenadă” dedicat eroului Vasile Muşat, căzut în primul război mondial; casa de cultură, crescătoria de păstrăvi.

Cabana Omu se afla la o altitudine de 2505 m.
Staţia meteorologică de pe Vf. Omu, din masivul Bucegi, este una dintre cele mai înalte asemenea staţii din Europa, cu “echipaj uman la bord”. Prin poziţia ei geografică este lovită de toate masele de aer în trecere, fiind deosebit de importantă pentru observarea fronturilor atmosferice, necesară în aprecierea evoluţiei vremii. De aici, de la 2507 metri altitudine, pe timp senin, se vede jumătate din ţără: până dincolo de Olt, luminile Bucureştiului noaptea, Carpaţii de curbură şi orientali, iar la nord, Carpaţii răsăriteni.

Statia Meteorologica de la Vf. Omu.
Staţia meteorologică Babele se află la o altitudine de 2200 metri şi este o staţie de creastă cu program de radioactivitate privind mediul înconjurător. Urmărindu-se evoluţia unui fenomen meteorologic la Staţia Babele, unde, datorită poziţiei geografice, manifestarea elementelor meteo se face în mod cu totul deschis, la staţia de vârf Omu si la una de versant, cum este Sinaia-Cota 1500, se pot face observaţii comparative asupra aceluiaşi fenomen: vânt, temperatura aerului, precipitaţii atmosferice. Astfel, dacă la Babele este o rupere de nori, la Omu poate sa plouă puţin, iar la Cotă deloc. Observatorii meteo spun că plafonul se formează la 2500 de metri, la Babele aflându-se frecvent la baza norului, nor care se dezvoltă rapid.

Cabana Babele - Busteni.
Plecând de la Babe în plină iarnă, lăsând o zapadă de 2 metri, la Cotă poţi descoperi un alt anotimp. Vântul trecând peste creastă, spre Valea Prahovei, îşi intensifică viteza, aşa încât în dreptul cabanei Caraiman sau al pilonilor 4-5 ai telecabinei Buşteni-Babele atinge intensitatea maximă. Aşa se explică că acoperişul cabanei Caraiman a fost smuls în câteva rânduri, iar telecabina nu poate funcţiona deşi la staţia superioară sunt condiţii de circulaţie. Toate aceste detalii lămuresc fără îndoială rostul staţiei meteorologice de la Babele.
Cazare în Sinaia:
Hotel Palace **** 4, Octavian Goga st, Sinaia, PRAHOVA - ROMANIA Phone: +40-244-310122
Hotel New Montana **** Address: 24 Carol I, Sinaia Phone: +40-244-312751 , +40-244-312752 , +40-244-312753 e-mail: office@newmontana.ro web page: http://www.newmontana.ro
Hotel International ****Address: 1 Avram Iancu, Sinaia Phone: +40-244-313851 , +40-244-313852 , +40-244-313853 e-mail: office@hotelinternational.ro web page: http://www.international-sinaia.ro
Hotel Alpin ****Address: 1400 Cota, Sinaia Phone: +40-244-312750
SilvaStr. Telecabinei, Nr. 24 105500 Busteni, Prahova Phone: 40-2443-20027 web page: www.hotelsilva.ro
Vadul Cerbului






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MUZICA DIVINITATE



si inca....
Vezi mai multe video Diverse »

Unchained Melody
Vezi mai multe video Diverse »