CONCERT JULIO IGLESIAS-PARTEA 1 SI A 2 A



JULIO IGLESIAS CONCERT FULL 40 MIN PARTEA 1-a din 2 !!!! (sunet ireprosabil,nu ? :) )
Vezi mai multe video din Muzica »

JULIO IGLESIAS CONCERT FULL 40 MIN PARTEA 2-a din 2 !!!!
Vezi mai multe video din Muzica »

VIDEOCLIPURI

SASE MELODII-MUZICA BUNA MERITA ASCULTATE



6 SUPERBE MELODII DE DRAGOSTE ... MERITA ASCULTATE ...DAR ATENTIE !!!...PROVOACA DEPENDENTA !!!! ;)
Vezi mai multe video din Muzica »

O POEZIE.... MAI MULT DECAT ATAT....ADRIAN PINTEA.. ASCULTA ...IUBESTE...



Un cer pentru doi...Adrian Pintea
Vezi mai multe video Diverse »

FARSELE LUI GABRIEL FATU

FAZA TARE DE TOT

PICTURES

Photobucket Photobucket Mihai Eminescu -------------------------------------------------------------------------------- Te duci... Te duci şi ani de suferinţă N-or să te vază ochi-mi trişti, Înamoraţi de-a ta fiinţă, De cum zâmbeşti, de cum te mişti. Şi nu e blând ca o poveste Amorul meu cel dureros, Un demon sufletul tău este Cu chip de marmură frumos. În faţă farmecul palorii Şi ochi ce scânteie de vii, Sunt umezi înfiorătorii De linguşiri, de viclenii. Când mă atingi, eu mă cutremur, Tresar la pasul tău când treci, De-al genei tale gingaş tremur, Atârnă viaţa mea de veci. Te duci şi rău n-o să-mi mai pară De-acum de ziua cea de ieri, Că nu am fost victimă iară Neînduratelor dureri. C-auzu-mi n-o să-l mai întuneci Cu-a gurii dulci suflări fierbinţi, Pe frunte-mi mâna n-o s-o luneci Ca să mă faci să-mi ies din minţi. Puteam numiri defăimătoare În gândul meu să-ţi iscodesc, Şi te uram cu-nverşunare, Te blestemam, căci te iubesc. De-acum nici asta nu-mi rămâne Şi n-o să am ce blestema, Ca azi va fi ziua de mâine, Ca mâini toţi anii s-or urma - O toamnă care întârzie Pe-un istovit şi trist izvor; Deasupra-i frunzele pustie - A mele visuri care mor. Viaţa-mi pare-o nebunie Sfârşită făr-a fi-nceput, În toată neagra vecinicie O clipă-n braţe te-am ţinut. De-atunci pornind a lui aripe S-a dus pe veci norocul meu - Redă-mi comoara unei clipe Cu ani de părere de rău!

marți, 24 martie 2009

ARMONIA IN CUPLU




Armonia unui cuplu nu depinde doar de celalalt

De ce nu suntem mulţumiţi de dragostea celuilalt? Avem tendinţa de a aştepta de la celalalt ceea ce noi suntem gata sa oferim. Acest raţionament este eronat şi periculos. Este greşit pentru ca fiecare are modul propriu de a-şi manifesta dragostea. Este periculos pentru ca a te limita la propria maniera de a iubi înseamna sa nu mai fii receptiv la ce-ţi ofera celalalt, la dovezile lui de dragoste.
De ce avem dificultaţi de a ne exprima sentimentele? Cel mai adesea, frustrarile, necazurile şi conflictele sunt rezultatele unor traumatisme din copilarie. Disputele şi neînţelegerile sunt consecinţa unor traume ascunse timp de multa vreme. Durerea este înca vie, furia începe sa domine şi spiritul nu mai este lucid. Nu mai reuşim sa comunicam. Este, deci, esenţial ca celalalt sa depisteze aceste momente de criza de comunicare. Daca nu reuşiţi sa treceţi de aceste momente de unul singur raspunsurile partenerului ar putea pune capat interpretarilor eronate.
Cum sa-i comunici partenerului ceea ce ai nevoie? Întâi trebuie sa identifici nevoia. O dorinţa neidentificata nu poate fi satisfacuta. Trebuie sa se analizeze de ce o anumita situaţie conduce la un anumit sentiment. Lipsa resimţita este nevoie de recunoaştere, de afecţiune, de siguranţa ? Dupa ce aceasta dorinţa este identificata trebuie sa ştii modul cel mai eficace de a o exprima. Sunt importante alegerea momentului şi formularea. Partenerul nu trebuie acuzat, situaţia nu trebuie generalizata şi cel în cauza nu trebuie sa se victimizeze.
Putem spera ca într-o zi partenerul va îndeplini toate dorinţele noastre? Când întâlnim partenerul ideal avem tendinţa de a crede ca nevoile pe care le resimţim câteodata, atunci când suntem singuri, vor fi îndeplinite. Este foarte greşit sa gândeşti aşa. Partenerul nu este dator sa lupte singur pentru binele cuplului. Armonia cuplului nu depinde doar de celalalt. Ea este rezultatul unui efort reciproc, al întâmpinarii dorinţelor celuilalt.
Ce rol are provocarea într-o relaţie? Unele personae sunt atrase în mod sistematic şi iremediabil de relaţii bazate pe provocare. Provocarea de a-l face pe celalalt sa se îndragosteasca, sa fie sensibil, sa fie iubitor, sa fie mai puţin egoist etc. Acest tip de relaţie, în care unul se afla mereu în situaţia de a cere celuilalt ceva, releva nevoia de a retrai un scenariu din copilarie. De exemplu, o femeie care a suferit din cauza lipsei de atenţie a tatalui se va implica într-o relaţie cu un barbat care îşi manifesta mai puţin sentimentele în speranţa de a-l schimba. Daca partenerul raspunde acestei provocari asta înseamna pentru femeie o victorie a copilului care a fost.
Cât de importanta este independenţa într-un cuplu? Când ne îndragostim de cineva suntem atraşi de fapt de personalitatea pe care celalalt şi-a construit-o înainte de a ne întâlni. Un barbat care a avut o relaţie cu o femeie independenta nu va putea avea o relaţie cu o femeie permanent frustrata, care este dependenta de el. Este important sa nu uitam propriile nevoi, sa gasim preocupari şi în afara cuplului pentru a nu uita de sine.
Ce faci când relaţia nu mai merge? Câteodata ajungi într-un moment în care nu mai ştii ce sa faci pentru ca relaţia sa evolueze. Sau câteodata anumite lucruri te irita, te enerveaza şi nu poţi sa depaşeşti acest lucru. În acest caz trebuie sa cântareşti bine argumentele pro şi contra, satisfacţiile şi frustrarile.
Ce înseamna o relaţie sanatoasa? Este o relaţie bazata pe comunicare şi autenticitate. O relaţie în care cei doi parteneri fac efortul de a se înţelege unul pe celalalt. O relaţie sanatoasa trebuie tratata ca pe un cadou al vieţii şi nu ca o necesitate. Într-o relaţie sanatoasa oferim sentimente în mod gratuit şi nu aşteptam recompense. Nu iubim cu scopul de a fi iubiţi, deşi când iubim ne place sa fim iubiţi.
Inchide Fereastra Print Trimite cuiva linkul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MUZICA DIVINITATE



si inca....
Vezi mai multe video Diverse »

Unchained Melody
Vezi mai multe video Diverse »